• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Wie moet belastingaangifte doen belgie

Gegevens
Gemaakt door: 13.02.2019
Auteur: Hussein
Bekeken: 610

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Bekijk eerst onze FAQ. Daarbij reist deze persoon minimaal 1 keer per week tussen het woon- en werkland.

Do you want to pay less tax? Als de belastingplichtige overleden is, rust de verplichting tot aangifte van de personenbelasting op: Niet verplicht, wel slim Vaak kun je door belastingaangifte te doen juist geld terugkrijgen van de fiscus. We moeten vóór het verstrijken van de normale termijn in het bezit van uw aanvraag zijn:.

Wanneer je naar een verzorgingshuis gaat, moet je een eigen bijdrage betalen.

Kan ik een aanvullende termijn aanvragen om mijn aangifte in te dienen, wie moet belastingaangifte doen belgie. De brief ontvang je in januari of februari, zowel in je brievenbus als in je Berichtenbox op mijn. U kunt dat zelf doen via Tax-on-web ten laatste op 12 juli De Belastingdienst heft en int onder andere de belastingen en sociale premies in Nederland.

Wonen in een zorginstelling Als je fiscaal partner in een verpleeghuis woont, krijg je vaak geen alleenstaande ouderenkorting terwijl je er wel recht op hebt. Zelfs als u een papieren aangifte hebt ontvangen, is uw aangifte online  steeds beschikbaar.

Pas dus op als je het niet de moeite waard vindt om aangifte te doen om geld terug te halen, maar wel een aangiftebrief hebt ontvangen. Welke documenten voorgelegd moeten worden is afhankelijk van: Belasting terugkrijgen kan nog tot 5 jaar na afloop van het betreffende belastingjaar, door alsnog aangifte te doen.
 • Belastingdienst De Belastingdienst heft en int onder andere de belastingen en sociale premies in Nederland.
 • Waar beheer je jouw financiën in België Een rekening openen: U laat uw aangifte invullen door een mandataris boekhouder….

Uw online aangifte 2018 via Tax-on-web

Dat kan een persoon of instelling zijn. U zal alleen uw aanslagbilje t ontvangen. Het portal �Startpunt grensarbeid� verstaat onder grensarbeiders: In die gevallen moet u een papieren aangifte indienen. Dit kon de Belastingdienst natuurlijk niet weten, maar als zij de aangifte niet invult zou ze de belastingteruggave mislopen. Nog vóór je je gegevens inzendt. Als je geen aangifte doet, kun je ook geen aftrekposten claimen, zoals bijvoorbeeld hypotheekrenteaftrek en zorgkostenaftrek.

Gaat u niet akkoord met het voorstel en dient u aanpassingen in via Tax-on-web. Kan ik de hypotheekrente van mijn eigen woning aftrekken, wie moet belastingaangifte doen belgie. Welke documenten voorgelegd moeten worden is afhankelijk van: Inspelen op belastingregels Met onze tips kun je slim inspelen op een groot aantal wetswijzigingen die eraan komen. Je moet dan uit eigen beweging aangifte doen.

Daarbij reist deze persoon minimaal 1 keer per week tussen het woon- en werkland.

In welk land moet u aangifte doen?

Samenwonende partners kunnen een gezamenlijke aangifte indienen, op voorwaarde dat zij geregistreerd staan onder hetzelfde adres volgens het lokale bevolkingsregister en aan bepaalde vereisten voldoen. Eenmalig aftrekbare kosten bij aankoop nieuw huis. U hebt een kaartlezer  nodig en de pincode van uw identiteitskaart code die vermeld staat op de uitnodiging van het gemeentebestuur die u kreeg om uw nieuwe identiteitskaart af te halen.

Zuivere aanvaarding van de nalatenschap In dat geval moeten de erfgenamen de fiscale schulden van de overledene betalen zonder beperking.

Richt u tot ons Contactcenter   Hebt u een algemene vraag over uw aangifte. Er zijn uitzonderlijke gevallen wie moet belastingaangifte doen belgie een aanvullende termijn wordt toegekend als de volgende voorwaarden vervuld zijn: Uw mandataris kan uw aangifte indienen via Tax-on-web tot en met 25 oktober Aftrekbare vervoerskosten bij ziekte berekenen.

Voor veel grensarbeiders is dit dagelijks.

Uw aangifte 2018 indienen

Wel een aangiftebrief ontvangen Geen aangiftebrief ontvangen Niet verplicht, wel slim Laat je niet op het verkeerde been zetten Bij twijfel Voor 1 april of 1 mei.

Belastingen betalen na overlijden. Maar als je een aangiftebrief hebt ontvangen, is belastingaangifte toch verplicht. Je moet daarvoor wel inloggen met een DigiD.

 • In dat geval hebben we ze ontvangen.
 • Wel een aangiftebrief ontvangen Geen aangiftebrief ontvangen Niet verplicht, wel slim Laat je niet op het verkeerde been zetten Bij twijfel Voor 1 april of 1 mei.
 • Het portal �Startpunt grensarbeid� verstaat onder grensarbeiders:
 • U kunt dat zelf doen via Tax-on-web ten laatste op 12 juli

U wie moet belastingaangifte doen belgie uw aangifte ingediend via Tax-on-web of tijdens een invulsessie   Tot 12 juli kan u zelf uw aangifte aanpassen via Tax-on-web n enkele keer. Daarbij reist deze persoon minimaal 1 keer per week tussen het woon- en werkland, wie moet belastingaangifte doen belgie.

Hoe een anonieme simulatie doen van de berekening van uw belastingen. Belasting besparen Belasting besparen door het jaar heen. For full functionality of this Website it is necessary overeenkomst de crom meulenbelt winter enable JavaScript.

Arbeidscontract of overeenkomst Een overeenkomst tussen een werknemer en een werkgever. We geven hier een aantal voorbeelden: DUO regelt onder andere de Nederlandse studiefinanciering. Wanneer moet ik mijn aangifte online indienen!

U bent hier

Hypotheekrenteaftrek en andere aftrekposten Als je geen aangifte doet, kun je ook geen aftrekposten claimen, zoals bijvoorbeeld hypotheekrenteaftrek en zorgkostenaftrek. Buitenlands inkomen Dit zijn inkomsten die u ontvangt van een werkgever in het buitenland, zoals loon. In het team werken de Belgische, Duitse en Nederlandse belastingdiensten met elkaar samen.

Wanneer je naar een verzorgingshuis gaat, moet je een eigen bijdrage betalen. U hebt uw aangifte ingediend, maar realiseert zich dat u een fout hebt gemaakt of dat u gegevens bent vergeten te vermelden.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   15.02.2019 11:47 Davin:
   Geen aangiftebrief ontvangen Soms is belastingaangifte ook verplicht als je geen aangiftebrief ontvangt van de Belastingdienst. Hoe krijg ik toegang tot mijn online aangifte?

   15.02.2019 20:09 Kristien:
   Erfgenamen moeten de nalatenschap verwerpen op de griffie van de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waarin de overledene zijn laatste woonplaats had.

  Ten anker

  Vond