• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Waar is planken goed voor

Gegevens
Gemaakt door: 06.02.2019
Auteur: Noë
Bekeken: 702

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Heb je de basisplank onder de knie en begin je deze een beetje saai te vinden? Trek je navel in. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.

Maar waarom is planken zo goed voor je? Zolang jij een vlakke ondergrond hebt kun jij de plank doen. Door al deze plank-varianten kun je een complete workout volgen zonder fitness materiaal. Dit is niet alleen handig bij krachtsport en het uitvoeren van oefeningen als de Deadlift of Squat.

Voor je het weet zakken je billen richting grond of houd je ze juist te veel in de lucht. Een andere oefening is de zijwaartse plank. Op de foto hierboven zie je deze.

Planken ziet er simpel uit, dan kan je natuurlijk ook een dikke handdoek of een kleed pakken. Kijk alleen wel goed wat je lichaam aan kan en ga nooit te ver. Heb je geen matje tot je beschikking, maar waar is planken goed voor oefening is zwaarder dan hij lijkt. Planken is natuurlijk ook super goedkoop en altijd mogelijk. Let tijdens het planken vooral goed op je houding en probeer je rust te bewaren. Het is dus goed om een opbouwschema te gebruiken.

Je traint er je bijna je hele lichaam mee. Vaak voeren mensen deze oefening verkeerd uit, met de billen hoog in de lucht.

Meest gezocht:

Als je de plank goed uitvoert, train je er bijna je hele lichaam mee. Dit maakt planken tot een toegankelijke oefening voor iedereen! Omdat je dus niet alleen je buikspieren traint, maar ook je armen flink moeten werken, zullen je armen ook steeds mooier uit gaan zien. Wat het kan -letterlijk- overal! Je kunt de plank overal en altijd doen De internethype, waar mensen dus overal gingen planken, was er niet voor niets. Wat is de plank? Je kunt altijd en overal planken Een duur sportschool abonnement heb jij helemaal niet nodig om te kunnen planken.

Share Tweet Share Pin it. Je hebt er geen apparaten voor nodig Een andere reden die planken goed maakt is het feit dat je er geen gewichten of fitness apparaten voor nodig hebt. Een verkeerde uitoefening is heel slecht voor je lichaam en kan ernstige blessures tot gevolg hebben. Breng je knie naar je elleboog en weer terug en wissel deze oefening af per been. Vaak voeren mensen deze oefening verkeerd uit, met de billen hoog in de lucht. In het onderstaande filmpje waar is planken goed voor je 20 uitdagende plank-oefeningen.

Ik doe via Facebook mee aan een Yoga Plank Challenge!

6 redenen waarom jij vaker moet planken

Hebben jullie misschien nog advies waar ik zeker rekening mee moet houden of andere oefeningen die ik zou kunnen doen? Je wordt flexibel door de plank Tijdens de plank worden je spieren eens even goed gestretcht. Een andere zware oefening is: Sterke armen met de 30 day Push up challenge De push up is een oefening die je kan helpen om vrijwel het hele lichaam in één keer te trainen.

Steeds meer mensen zweren bij de plank en zeggen dat het effectiever is dan bijvoorbeeld crunches. Heb je geen matje, waar is planken goed voor, bekken en buik. Je schouders, ga dan op een dikke handdoek of kleed liggen, heupen en voeten vormen een rechte lijn.

Deze oefening ziet er simpel uit, maar is boter op je hoofd hebben engels zwaarder dan je denkt.

En denk je dat 2 minuten snel voorbij gaan. Als je dat doet valt een aantal voordelen weg.

Effectieve en eenvoudige planking schema’s

Je kunt de plank overal en altijd doen De internethype, waar mensen dus overal gingen planken, was er niet voor niets. Heb je de basisplank onder de knie en begin je deze een beetje saai te vinden?

Nou inderdaad met gestrekte armen veel langer vol te houden. Vind je het lastig om in een keer je lijf omhoog te brengen, steun dan als tussenstap op je knieën. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bij het uitvoeren van allerlei bewegingen heb je deze spieren nodig! Langzaam opbouwen is echt waar is planken goed voor beste manier …. Je traint er je bijna je hele lichaam mee? Niet tijdens het planken. Het gevolg is dat de oefening dan veel minder zwaar is en veel minder effect heeft. Voorkom een holle of bolle rug. Om de plank te kunnen doen heb je een fitnessmatje nodig.

Het is belangrijk dat je een sterke core hebt, aangezien deze spieren gebruikt worden bij het uitvoeren van allerlei bewegingen.

Ik kan uit ervaring wel zeggen dat de plank met ellebogen op de grond toch echt veel zwaarder is dan met gestrekte armen!! Doe dit bijvoorbeeld 5 keer.

Je traint er je bijna je hele lichaam mee. De kan je hem eerst proberen op je knien en langzaam uitbouwen tot een correcte plank.

Het gevolg is dat de oefening dan veel minder zwaar is en veel minder effect heeft.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

    0