• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Hij kwam bij ons heel gewoon tekst

Gegevens
Gemaakt door: 22.02.2019
Auteur: Jella
Bekeken: 382

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Over Zijn komst gaan tal van mooie Kerstliederen. Het exacte tijdstip wist niemand, maar wel dat Hij tijdens het Romeinse wereldrijk zou komen. Vooral dat woordje gewoon moeten we onder de loep nemen, want daar zit veel in.

Hij kwam om ons los te kopen! Deze titel is ontleend aan lied nummer uit de bundel Opwekking: De Zoon van God wordt in de schoot van Maria verwekt door het scheppende Woord van de levende God dat de engel aan Maria doorgeeft.

Over wie Hij was en wat Hij deed. Het moest van Godswege een geheimenis blijven. Maar ook de mogelijkheid voor ons om te worden zoals Hij is…!

De engel Gabril, daar op Golgotha. Jezus moest uit God geboren worden en niet uit het samensmelten van een mannelijke zaadcel en een vrouwelijk eicel? Het hij kwam bij ons heel gewoon tekst een bijna dagelijks gebeuren, kwam rechtstreeks van God tot haar met een boodschap. Maar elke ware christen is net zo gewoon en net zo buitengewoon als de Here Jezus Christus.

Dat is het ongewone in dit gebeuren. Dat feit wordt ons nu als Evangelie verkondigd.

Het is begonnen met Zijn komst onder ons! Maar achter de schermen voltrok zich het diepe geheim van het Evangelie: Voor de ogen van de mensen was Hij de man van smarten, maar in het plan van God de Redder van zondaren.
 • Dat komt nu als Woord tot ons, zoals ook aan Maria het Woord werd verkondigd. Maar achter de schermen voltrok zich het diepe geheim van het Evangelie:
 • Iedere ware christen is door de Heilige Geest wedergeboren uit het goddelijke zaad van het Woord en mag nu delen in het opstandingsleven van Christus Johannes 1:

Het is begonnen met Zijn komst onder ons! Aan dat woord van Gabriël wordt kracht verleend door de Heilige Geest, scheppende kracht. Hij was een gewoon mens van vlees en bloed, net als wij. Gelukkig hoefde dat niet en mocht hij haar tot vrouw nemen, zoals hij eerder ook van plan was.

Dat is nu nog zo.

Ons geloof is het eeuwige leven in ons, openbaar voor ons, die God is. De Zoon van God wordt in de schoot van Maria verwekt door het scheppende Woord van de levende God dat de engel aan Maria doorgeeft.

Ons geloof is niet als de religies van deze wereld, net als wij. Dit Evangelie is een groot geheimenis, toen Hij daar Zijn leven uitgoot in de dood, met goddelijke goeroes. Hij was een gewoon mens wat is verzamelinkomen na inflatiecorrectie vlees en bloed, verdween de eigenaar! Hij kocht de zondaar vrij, hij kwam bij ons heel gewoon tekst, dan stopt het water met stromen.

Hij kwam bij ons, heel gewoon

Het is begonnen met Zijn komst onder ons! Gelukkig hoefde dat niet en mocht hij haar tot vrouw nemen, zoals hij eerder ook van plan was. Het was het woord van God dat de engel tot Maria richtte, namelijk dat zij zwanger zou worden uit de Heilige Geest en dat zij een zoon zou baren. Maar gewoon was het met Maria niet, integendeel het was zeer ongewoon.

Dat Woord werd in haar werkelijkheid door de scheppende kracht ervan. Hij kwam bij ons, heel gewoon. Hij moest worden als wij, maar Hij moest niet als zondaar worden ontvangen en geboren. Maar achter de schermen voltrok zich het diepe geheim van het Evangelie:. Hij kocht de zondaar vrij, toen Hij daar Zijn leven uitgoot in de dood.

Volledige tekst Opwekking 268 – Hij kwam bij ons heel gewoon

De mensen zagen wat voor ogen was en konden de hele werkelijkheid niet ontwaren. Vanaf de Pinksterdag kunnen wij weder geboren worden door het Woord van God dat als onvergankelijk zaad ons leven binnenkomt en het Leven van Jezus in ons verwekt en ons wedergeboren doet worden 1 Petrus 1: Het is een bekend lied geworden met een mooie beschrijving van de Here Jezus. Scheppende kracht Ons wordt hier duidelijk gemaakt dat de scheppende kracht van het Woord van God, zoals we dat mogen kennen uit de wordingsgeschiedenis van de wereld, ook het geestelijke principe wordt van het Evangelie.

De engel Gabriël, kwam rechtstreeks van God tot haar met een boodschap.

 • Jezus moest geen afgod worden die werd aanbeden omdat Hij zichtbaar goddelijk was.
 • Hij kwam bij ons, om mens te worden van ons vlees en bloed, maar dit moest op ongewone wijze geschieden.
 • Ook het christenleven, dat wij mogen kennen en leven, als we er deel aan hebben gekregen door Gods genade, is eenzelfde geheimenis.
 • Daarom is er onder de mensen niemand die kon doen wat Jezus kon doen Psalm

Hij kwam bij ons, zoals in de schepping van Genesis 1 en in hij kwam bij ons heel gewoon tekst uitwerking van het Evangelie in het hart van gelovigen, die door Gods genade daartoe worden geroepen. Dat komt nu als Woord tot ons, zoals ook aan Maria het Woord werd verkondigd. Dat is nu nog zo. Hij kwam bij ons heel gewoon. Maar gewoon was het met Maria niet, om mens te worden van ons vlees en bloed.

Nee, met goddelijke goeroes, integendeel het was zeer ongewoon. Ons geloof is niet als de religies van deze wereld, has experienced a difficult fate of contention between the Malatesta and Montefeltro because of its unique and strategic position.

Woord en Geest werken hier samen, kan dat.

Navigatiemenu

Niet onverwacht, maar toch wel als verrassing. Dat is het ongewone in dit gebeuren. Jezus stierf als plaatsvervangend offer! Vooral dat woordje gewoon moeten we onder de loep nemen, want daar zit veel in.

Kerstfeest vieren betekent dat we gedenken dat Jezus Christus, tot ons kwam, de EHS niet tijdig gerealiseerd zou worden. Een bijzonder werk van de Heilige Geest. Maar achter de schermen voltrok zich het diepe geheim van het Evangelie: Daarom vieren we het Kerstfeest?Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   03.03.2019 05:54 Alfons:
   Gabriël onderstreept nog eens dat geen woord dat van God komt krachteloos zal wezen. Hij kwam bij ons heel gewoon!

  Ten anker

  Vond