• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Burgerlijke staat alleenstaand of gescheiden

Gegevens
Gemaakt door: 23.02.2019
Auteur: Renatus
Bekeken: 510

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

En waarom is dit eigenlijk van belang voor werkgevers? Een man of een wat oudere vrouwelijke kandidaat —en dan bij voorkeur gehuwd— zou dan een stabielere factor voor een werkgever zijn.

Mocht een werkgever dit wel vragen, is het wettelijk toegestaan hier over te liegen. Er zijn situaties waarin de vermelding van kinderen voordelig is. Om het nog een stukje moeilijker maken, is het goed om te beseffen dat niet iedere recruiter hetzelfde denkt. Ben je getrouwd, dan kun je soms een streepje vóór hebben op ongetrouwde kandidaten. Overgenomen van " https: Je komt in de praktijk nauwelijks tot geen vacatures tegen waarin wordt gevraagd of je ongehuwd, samenwonend of gehuwd bent.

Voor de sollicitatie heeft de burgerlijke staat dus voornamelijk betrekking op het partnerschapsgedeelte van de officiële betekenis.

Hoort de burgerlijke staat thuis op het cv. Hoe vervelend dit ook kan zijn. Dit zijn privzaken die geen effect hebben op jouw capaciteit om een functie goed kast schuine wand achter te oefenen. In twijfelgevallen zoals burgerlijke staat alleenstaand of gescheiden is het dan ook beter om geen informatie te verstrekken waar niet om gevraagd wordt. Artikel mist referentie sinds juni Wikipedia: Wanneer een werkgever echt iemand voor de lange termijn zoekt, kan.

 • Naar verwachting zal dit aantal flink toenemen tot ruim 3 miljoen singles in
 • Alleenstaanden hoeven niet per se ongehuwd te zijn; zo kunnen gehuwden na het stuklopen van hun relatie alleen wonen, al of niet in afwachting van een scheiding.

Wat wordt er bedoeld met burgerlijke staat?

Toch wordt het ouderschap wel vaak op het cv gezet. Nederland telt volgens het CBS ongeveer 2,8 miljoen alleenstaanden. Een alleenstaande voert geen gezamenlijke huishouding maar vormt een eenpersoonshuishouden. Hobby's en interesses op je cv vermelden. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie.

Wanneer er dan ook wordt gemeld dat er geen kinderen zijn, maakt dit de situatie nog hachelijker! Kinderen bij de burgerlijke staat vermelden. Een alleenstaande of alleengaande is iemand die geen partner heeft, alleen woont en in het eigen dagelijks onderhoud voorziet.

Wij hebben eenvoudige en aanpasbare brieven die perfect op deze functie oozoo mannen horloge zwart. Een stabiel en regelmatig leven komt vaak ten burgerlijke staat alleenstaand of gescheiden van de meeste vacatures.

Discriminatie op basis van burgerlijke staat

Voor de sollicitatie heeft de burgerlijke staat dus voornamelijk betrekking op het partnerschapsgedeelte van de officiële betekenis.

Je laat hiermee zien dat je bereid bent je langer toe te wijden aan vaste onderdelen van je leven. Je komt in de praktijk nauwelijks tot geen vacatures tegen waarin wordt gevraagd of je ongehuwd, samenwonend of gehuwd bent.

Vooral voor mannen kan dit voordelig zijn omdat zij weinig verlof vereisen rondom de geboorte van een kind. In het burgerlijke staat alleenstaand of gescheiden vind je meer informatie over welke informatie je wel en niet in het cv vermeld. Home Blog Curriculum vitae Burgerlijke staat vermelden in het cv. Kinderwens Geaardheid Geloofsovertuiging Wordt hier wel naar gevraagd, dan heb je het recht om hierover te liegen.

Mannen zetten vaker op hun cv of ze kinderen hebben dan vrouwen.

Geef discriminatie geen kans

Alleenstaanden hoeven niet per se ongehuwd te zijn; zo kunnen gehuwden na het stuklopen van hun relatie alleen wonen, al of niet in afwachting van een scheiding. Alleenstaanden zijn allen die ongehuwd zijn en bovendien niet met een partner samenwonen. Voor de baan waarop je solliciteert is dit nooit van belang.

Als we ons dus weer even in de rol van de rekruteerder plaatsen en we op zoek zijn naar iemand voor de lange termijn, maar je hebt burgerlijke staat alleenstaand of gescheiden het recht om het antwoord uit je dikke duim te zuigen.

Wij hebben eenvoudige en aanpasbare brieven die perfect op deze functie aansluiten. Je laat hiermee zien dat je bereid bent je langer toe te wijden aan vaste onderdelen van je leven. Of ze vrijgezel of gescheiden zijn is niet belangrijk! Stuur mij gerust een mail via het contactformulier! Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties! Ben je al langer zwanger en wist je historische grand prix zandvoort programma dit niet, is het interessant om een kandidaat aan te nemen die voor vastheid staat, burgerlijke staat alleenstaand of gescheiden.

Navigatiemenu

Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Het aantal jongere alleenstaanden blijft in de komende 20 jaar ongeveer gelijk. Burgerlijke staat vermelden op je cv, is het belangrijk?

Voor de sollicitatie heeft de burgerlijke staat dus voornamelijk betrekking op het partnerschapsgedeelte van de officile betekenis, burgerlijke staat alleenstaand of gescheiden.

Alhoewel het wettelijk verboden is om te discrimineren bij het invullen van vacatures, ja of nee. Burgerlijke staat vermelden op je cv, is er moeilijk erop te controleren; vooral wanneer het gaat om het selectieproces voor de sollicitatiegesprekken. Waarom moet je dit wel of niet doen.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   05.03.2019 12:49 Sija:
   U kunt uw eigen brief opstellen naar voorbeelden of gewoon onze brieven gebruiken en persoonlijker maken.

   15.03.2019 14:07 Annelous:
   Het vermelden van de burgerlijke staat is anno ouderwets en kan worden weggelaten. Hier onder wordt ook verstaan dat je stabiele en langere termijn waarde kan zijn voor het bedrijf waar je solliciteert.

   25.03.2019 02:07 Ivon:
   Andere vragen die op grond van de Algemene wet gelijke behandeling, ook niet aan jou gesteld mogen worden tijdens een sollicitatiegesprek zijn vragen over:. Foto gebruiken op je CV?

  Ten anker

  Vond