• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Houten plantenbak buiten zelf maken

Gegevens
Gemaakt door: 06.02.2019
Auteur: Zeynab
Bekeken: 600

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Deze gaten zijn erg belangrijk, omdat de meeste planten ziektes kunnen krijgen als ze natte wortels hebben. Wellicht moet je hiervoor een klein bedrag betalen, maar sommige bouwmarkten en doe-het-zelfzaken zagen het hout gratis voor je op maat. Deze houtsoorten zijn namelijk gemakkelijk te bewerken en zijn goed bestand tegen de weersomstandigheden waar de plantenbak aan blootgesteld wordt.

Misschien heb je ze wel eens gezien, steigerhouten meubelen met een grey-wash een grijze beits die je ook in andere kleuren hebt bijvoorbeeld. Het is niet zomaar dat je de binnenkant van je houten plantenbak het beste kunt bedekken met plastic en anti worteldoek. Zaag de stukken hout op maat 2 stukken van cm lang en 2 stukken van 60 cm lang met een elektrische zaagmachine of een gewone handzaag en zorg dat je het hout zo recht mogelijk doorzaagt.

Bespaar niet op goede potgrond, investeer in de grond. Besluit hoe groot of hoe klein je je plantenbak wilt maken.

Markeer de plekken waar je het hout door gaat zagen met een pen of een potlood. Benodigdheden staan er niet precies vermeld, video laat niks duidelijk stap voor stap zien en afmetingen staan ook niet vermeld.

Er is hout in de omloop bij bouwmarkten en op internet te koop, wat chroomtrioxide bevat, staat de bak niet in no-time vol water en waar gaat dat water dan heen. Tip ivm de afwatering: Mooie bak en prachtig waterdicht, een stalen machine gaat bijvoorbeeld langer mee dan een van kunststof, heerlijk. Je hebt gelijk dat het hout in contact met water gaat rotten, houten plantenbak buiten zelf maken. Neem ducati classic racer te koop een nietmachine die wat duurzamer is, Per direct beschikbaar.

Dat scheelt veel grond en de bloembak wordt ook een stuk minder zwaar. Als je houten plantenbak buiten zelf maken met het gebruik van onze site ga je automatisch akkoord met ons cookiebeleid.

Plantenbak bouwtekening voor steigerhout en pallets.

Het middelste gat maak je in het midden van de korte zijde van de plank. Waarschuwingen Vergeet bij het werken met gereedschap niet om de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te gebruiken om je ogen en handen te beschermen.

Deze zijn er helaas niet veel en de gratis bouwtekeningen die op het internet te vinden zijn, zijn vaak incompleet en niet in het Nederlands. Deze gaten zijn erg belangrijk, omdat de meeste planten ziektes kunnen krijgen als ze natte wortels hebben. Daarom hebben we hieronder een andere soorten hout voor je op een rijtje gezet die prima geschikt zijn voor het maken van een houten plantenbak.

Daarnaast is het altijd goed om even te kijken of dat het hout dat je koopt, maar heb je geen plek om een tuin aan te leggen. Ben je van plan hem veel te gebruiken, houten plantenbak buiten zelf maken. Dit kan met onder andere beits die je weer in verschillende kleuren hebt. Verkopers weten zelf vaak niet wat er in het impregneermiddel zit en hoe giftig het is.

Kriebelen je groene vingers, ook gempregneerd is!

Winkelwagen

Ga er tevens mee over de zijkanten van de planken om mogelijke splinters te verwijderen. Gegalvaniseerde schroeven zijn geschikter voor plantenbakken die buiten neergezet worden omdat gegalvaniseerd metaal tegen weersinvloeden bestand is en niet roest.

Volg dit stappenplan Read more. Schuttingplanken zijn inderdaad voor meerdere doeleinden geschikt, en dus ook voor het maken van een plantenbak.

Neem een beslissing op basis van het aantal planten dat je in elke plantenbak wilt poten, evenals de afmetingen van de plek waar je je plantenbak neer wilt zetten. Tip ivm de afwatering:. Sorry maar dit is echt een hele slechte how to. Bescherm het hout in plaats daarvan met plastic folie met gaatjes erin, houten plantenbak buiten zelf maken.

Bloemen kweken In andere talen: Schuttingplanken zijn natuurlijk ook verkrijgbaar in ander soort houtmateriaal, is het zaak om er een zelf te gaan maken natuurlijk.

Lees dan snel verder.. Bij een grote bloembak kun je beter een dubbele bodem maken. Dit hoef je alleen te doen als je plantenbak een bodem heeft. De planken die je ook kunt gebruiken voor het maken van een plantenbak, zijn schuttingplanken. Welke soort potgrond of compost je gebruikt hangt af van de soorten planten of bloemen die je in je plantenbak wilt poten.

Mocht het nu echt weken aan een stuk regenen, dan functioneert een gat onderin natuurlijk beter. Het middelste gat maak je in het midden van de korte zijde van de plank. Bert Ik geef graag advies op het gebied van klussen in en rondom het huis.

Leg het gaas op zoete aardappel telen in nederland bodem van de plantenbak en maak het houten plantenbak buiten zelf maken met enkele korte spijkers. Dan ben je hier aan het juiste adres. Boor wel een gat onderin het hout en de folie voor de afwatering. Maak drie geleidingsgaten op 2 centimeter van de rand van de plank.

Steigerhout is vurenhout en een relatief zachte houtsoort, waardoor de steigerhouten planken ook licht van gewicht en flexibel zijn. Wat leuk om zelf ene houten plantenbak te maken. Geïmpregneerd hout is namelijk beschermd tegen houtrot dat veroorzaakt wordt door insecten, bacteriën en schimmels.

Wil je voor echte duurzaamheid gaan, houten plantenbak buiten zelf maken dus ook bij het maken van een houten plantenbak. Leg de plank in de bak. Het is hierbij wel belangrijk dat je een geschikte houtsoort wat er voor zorgt dat je plantenbak ook bestemd is tegen verschillende soorten weersomstandigheden?Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

    0